Menu

Nieuwsbericht

 • Zenuwachtig?

  rose

  Veel renners zullen het wel herkennen. Moet je bijna starten, komen ineens die nare zenuwen in je buik weer tevoorschijn. Wij vroegen verschillende renners hoe zij ermee omgaan. Zoë van Velzen (categorie 3) bekent soms best wel zenuwachtig te zijn. "Het verschilt. Nu ben ik wel heel erg zenuwachtig, want er zijn veel goede renners. Maar als ik aan het fietsen ben gaat het gelukkig snel weer over."

  Gele truidrager Victor Kroesbergen (categorie 1) heeft geen last van zenuwen, zo zegt hij. "Daar heb ik nooit last van. Alleen heel in het begin, toen ik net fietste. Dit is nog maar mijn eerste seizoen maar vorig jaar ben ik begonnen met veldrijden. Toen was ik wel zenuwachtiger."

  Cian Howard (categorie 2) was best nerveus voor zijn criterium. Het is zijn eerste keer hier in Assen maar hij kreeg goede tips van Mark Cavendish die ook van de Isle of Man afkomstig is. "Ik denk dat hij ook soms wel zenuwachtig is hoor. Als ik zenuwachtig ben, begin ik een beetje te rillen," zegt Cian. "En hij wordt heel erg stil," voegt mama toe.

  Babette van der Wolf (categorie 4) zegt nooit zenuwachtig te zijn. Al was er wel één uitzondering: het NK. "Dat was een heel andere wedstrijd. Papa helpt mij er vaak mee. Die zorgt dat ik rustig ben en zegt dan dat het wel goed komt."

  Niet alleen renners hebben last van zenuwen. Ook moeders zijn soms flink nerveus voor een wedstrijd. Yuli, de dochter van Esther van der Molen, rijdt in categorie 5. "Ik ben best zenuwachtig als Yuli moet rijden. Ik ben dan bang voor crashes enzo. Eigenlijk ben ik zenuwachtiger voor wedstrijden dan Yuli zelf,” lacht ze.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2019