Menu

Nieuwsbericht

 • Winnaar van de dag: Thomas Huitema

  Thomas H

  De Jeugdtour kent veel etappewinnaars en truidragers. Elke dag pikken wij er één tussenuit. Vandaag is dat Thomas Huitema, die de tijdrit in categorie 2 met 0.09 seconden verschil won van concurrent én vriend Tyler Eyk.

  Thomas Huitema komt uit Roden, en rijdt voor de Meteoor. Twee keer per week traint hij in Assen en brengen zijn ouders hem heen en weer. Het is alweer de vijfde Jeugdtour voor de pas 8-jarige Thomas. "Mijn broer Jasper is ouder en deed al eerder mee. Ik heb toen drie keer bij de aspiranten meegedaan."

  Thomas en Tyler. Ze worden bijna altijd in een zin genoemd. Ze zijn vrienden, maar ook elkaars concurrenten. Het is vaak stuivertje wisselen om de felbegeerde eerste plaats. Maar de twee gunnen het elkaar. "Vorig jaar had ik ongeveer de helft van de wedstrijden gewonnen en hij de andere helft, maar in de Jeugdtour won hij toen heel veel."

  Des te leuker om een nieuwe editie te beginnen met een overwinning. "Het is leuk om nu te winnen. We zijn even sterk, daar word je wel beter van. Hij kan beter tijdrijden, maar vandaag was ik net iets beter." Met een miniem verschil won Thomas de tijdrit in categorie 2. "Onderweg dacht ik al dat het heel goed ging. Papa zei dat ik gemiddeld precies 33 moest rijden, maar ik reed 33,5 kilometer per uur. Toen ik over de finish kwam hoorde ik niks. Mama stond daar en zei dat ik de snelste was. Dat was cool."

  Morgen gaat hij er alles aan doen om zijn gele trui te behouden. "Dinsdag vind ik de leukste dag. De rondjes rijden en de tussensprints vind ik leuk. In de sprint kan ik Tyler pakken. Dat kan hij ook goed, maar ik ben net iets beter."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2019