Menu

Nieuwsbericht

 • Winnaar van de dag: Joshua Giddings

  Joshua

  De Jeugdtour kent veel etappewinnaars en truidragers. Elke dag pikken wij er één tussenuit. Vandaag is dat Joshua Giddings, die in categorie 6 alweer zijn tweede etappeoverwinning pakte.

  Het was Joost Brinkman, renner van de Meteoor Assen-Roden, die het bal opende met een felle aanval. Lang wist hij weg te blijven, terwijl gele truidrager Joshua Giddings de achtervolging inzette. Maar de voorsprong van 25 seconden werd in de laatste zes rondes rap minder, waardoor Giddings samen met Innes Harvey kon aansluiten bij Joost. De laatste drie rondes bleef het drietal met gemak weg, waarna de sprint om de etappe gewonnen werd door de dertienjarige Joshua.

  "Het was een zware dag, maar ik heb ervan genoten. Ik had geen rekening gehouden met een aanval en had eigenlijk ook niet verwacht dat het peloton mij zou laten gaan."

  Voor de tweede dag op rij stond de renner van MI Racing Academy (UK) op het hoogste treetje van het podium. Vorig jaar verliet hij de Jeugdtour met de groene trui om zijn schouders. Wordt het dit jaar geel? Met zijn twee etappeoverwinningen is hij in ieder geval goed gestart.

  Joshua won het criterium, maar Joost Brinkman was toch wel diegene die de etappe kleur gaf.

  "Met nog vijf ronden te gaan begon ik te denken dat het misschien toch ging lukken. Toen kwamen ze dichterbij en heb ik mijn benen stilgehouden zodat we samen verder konden. Daarna gokte ik op de sprint, maar helaas."

  Tijdens het criterium werd Joost volop aangemoedigd. "Het was geweldig om hier te rijden en iedereen te horen schreeuwen. Er was zelfs iemand die me vanuit een raam aan het aanmoedigen was. Morgen en overmorgen hoop ik op nieuwe kansen, maar ze laten me vast niet meer zo snel gaan."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2019