Menu

Nieuwsbericht

 • Van deelnemer naar vaste fotograaf van de Jeugdtour

  Patrick

  Geen wielerkoers zonder fotografen. Ook in de Jeugdtour lopen er genoeg rond. Eén van hen is Patrick van der Veen. Ooit deelnemer, maar nu is hij de vaste fotograaf van de jeugdronde. Wij liepen een dagje met hem mee.

  In de auto wordt al snel overlegd welke punten het meest handig zijn om te gaan staan tijdens de koers.

  “Doen we bij Kostvlies? Of toch bij Gieten?” De hele dag rijdt fotograaf Patrick van der Veen (Sportfoto Drenthe) samen met Marc van der Duin, tevens fotograaf, dwars door Drenthe. Gewapend met een hele lading aan routebeschrijvingen verkennen ze de route van de nieuwelingen.

  “Komen ze hier nou van rechts of van links? Weet jij het nog?”

  Tijdens de verkenning worden alvast de mooiste plekken om te fotograferen uitgezocht. “Als we hier gaan staan, zien we ze twee keer langskomen. Dan pakken we daarna snel de afdaling."

  Patrick was 13 jaar toen hij voor het eerst deelnam aan de Asser Jeugdtour. Achter zijn naam staan deelnames in categorie 7 en bij de nieuwelingen en junioren. Toen hij te oud werd om nog mee te mogen doen ging hij helpen met het verzamelen van wielen. Ook hielp hij met het repareren van fietsen.

  “Daarna werd ik fotograaf in de Jeugdtour. Dat doe ik nu zo’n vijf jaar. Meestal samen met Marco Loman, maar dit jaar alleen.”

  Tijdens een van zijn klassiekers reed hij samen met de latere profwielrenner Roger Hammond over de kasseien. Het is een van de vele herinneringen aan de Jeugdtour die is blijven hangen. “Op de kasseien kwam ik toen ten val. Ik lag helemaal open, maar kwam wel over de finish. Ondanks die valpartij was het mijn beste Jeugdtour.”

  De foto's van Patrick zijn na de Jeugdtour te bestellen via Sport Foto Drenthe.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2019