Menu

Nieuwsbericht

 • Tweelingen in de koers

  Max

  De Jeugdtour kent dit jaar een boel tweelingen. Zo staan er in de editie van 2016 maar liefst vier aan de start. De jongste zijn Max en Kai Minck (8) uit categorie 1. "Het leukste is dat we altijd een vriendje aan elkaar hebben." 

  Dat de twee jongens een tweeling zijn, is duidelijk te zien. Zelfs hun sproetjes zitten op dezelfde plek. Om de 8-jarige renners van NWV Groningen uit elkaar te kunnen houden draagt Max een zwarte bril en een rode helm en Kai een blauwe bril en een gele helm. 

  En hoe de tijdrit ging? "Goed", antwoorden ze volmondig. Kai eindigde de tijdrit als twaalfde en Max als zeventiende. Het is de eerste Jeugdtour voor de broertjes. Niet zo gek, aangezien ze nog maar een paar maanden fietsen. Max begon in maart van dit jaar, geïnspireerd door zijn vader. "Papa zit ook op wielrennen. Toen dacht ik, misschien is dat wel leuk."

  Kai zat op kickboksen, maar vond dat niet leuk meer. Toen hij een keertje bij een wedstrijd van Max ging kijken was hij er snel uit. In mei begon ook hij met wielrennen. Het lastige aan het zijn van een tweeling vinden ze dat ze elkaar nooit kunnen aanmoedigen, omdat ze altijd tegelijk moeten fietsen. 

  Toch is het beter dan eerst. "Toen moest Kai altijd op maandag kickboksen. Dan konden we niet samen spelen", vertelt Max. "Dat vond ik stom. Nu kunnen we samen wielrennen." Het zijn van een tweeling heeft ook voordelen, zo hebben de jongens al ontdekt. "Het leukste vind ik dat we de meesters en juffen in de maling kunnen nemen. Dan wisselen we van klas", lacht Kai. 

  Later willen ze allebei wielrenner worden, in navolging van Bauke Mollema, die ook ooit begon bij de wielervereniging uit Groningen. En dan ook samen bij dezelfde ploeg? "Ja, misschien wel", zeggen de broertjes tevreden.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2019