Menu

Nieuwsbericht

 • Openingsceremonie Jeugdtour: "Hoe mooi wil je het hebben?"

  podium

  Vanmiddag werd de Jeugdtour officieel geopend op de Brink in Assen. Veel renners, ouders en vrijwilligers waren afgekomen op de ceremonie bij City Hotel de Jonge, waar Albert Smit, wethouder van de gemeente Assen, en wielrenner Bert-Jan Lindeman de truien uitreikten.

  De renner van Lotto NL-Jumbo genoot daar overduidelijk van.

  "Al die kleine renners, heel leuk. Een stukje van mijn eigen jeugd zie ik hier terug." Zelf heeft hij tijdens zijn deelname aan de Asser Jeugdtour nooit het podium weten te behalen. "Ik ben volgens mij ooit vijfde geworden in een tijdrit. Dat was mijn beste prestatie hier", lacht hij.

  Ook wethouder Albert Smit had het prima naar zijn zin tijdens de openingsceremonie. "Assen is naast een motorstad ook een wielerstad. We hebben een mooie accommodatie met een wielerbaan, staan mede aan de basis van een eventueel WK in eigen land en hebben hier ook altijd etappes van Olympia's Tour. Daarnaast is de organisatie van de Jeugdtour heel goed en professioneel. Al die vrijwilligers verdienen absoluut een compliment."

  Smit geniet van de aanvalsdrift van de jonge renners in Assen. "Ik haal hier meer voldoening uit dan bijvoorbeeld tijdens de Tour de France. Het zou goed zijn als renners zoals Mark Cavendish, Marianne Vos en Niki Terpstra, die allen in de Jeugdtour hebben gereden, af en toe eens terugdenken aan vroeger."

  Hij is trots op het aantal renners dat het evenement trekt. "De naam Smit is de meest voorkomende achternaam op de deelnemerslijst", grapt hij. "Er staan bijna achthonderd renners op die overal vandaan komen. Zelfs uit Australië, hoe mooi wil je het hebben?"

  In haar openingsspeech stond bestuurslid Lineke Kerstholt even stil bij de mensen die de Jeugdtour in het afgelopen jaar zijn ontvallen, zoals vrijwilligers Hans Rademaker en Fred Kool en sponsor/wielerliefhebber Eddy Maas (Hotel de Jonge). Het leverde een indrukwekkende minuut stilte op.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2019